Поставят сърдечен дефибрилатор на Ериксен

Датската звезда Кристиан Ериксен, който получи инфаркт по време на откриващия двубой на тима от Евро 2020 с Финландия миналия уикенд, ще има имплантиран сърдечен дефибрилатор, обявиха от Датския футболен съюз (ДБЮ).

Ериксен ще получи възможност да поднови кариерата си.

Полузащитникът на Интер колабира и се нуждаеше от сърдечно-белодробна реанимация по време на срещата с финландците в Копенхаген, където остана в болница. „След като Кристиан премина различни изследвания на сърцето, бе решено, че трябва да му поставен дефибрилатор. Това устройство е необходимо след сърдечен удар поради смущения на пулса“, се казва в изявление на датското управляващо звено в Туитър.

То не даде подробности относно потенциалните последствия за бъдещата кариера на 29-годишния футболист на Интер. Ериксен „е приел решението“ и то е било „потвърдено от местни и международни специалисти, които препоръчват същото лечение“, добавиха от ДБЮ. Играчи като нидерландеца Дейли Блинд също успяха да продължат кариерите си, след като получиха устройството, което контролира и регулира сърдечния ритъм.

Новината за медицинската процедура идва часове преди началото на следващия мач на Дания от Евро 2020 с Белгия, където Ериксен ще бъде почетен с изритване на топката извън игра от белгийците в 10-та минута, който съвпада с номера на фланелката на плеймейкъра. /БГНЕС