Потър стиска палци за Джеймс след травмата срещу Борнемут

Поредният проблем с контузия на Рийс Джеймс е причина за притеснение у Челси, като клубът и мениджърът Греъм Потър "стискат палци" за диагнозата на медицинския щаб. Десният бек играеше първия си мач от октомври насам, след като травма на коляното го извади от Световното първенство в Катар, при успеха над Борнемут с 2:0 у дома. Но малко след началото на втората част, бранителят бе принуден да напусне терена заради нов проблем в коляното.

Рийс Джеймс (д) малко след принудителната си смяна в 53-та минута на срещата.

"Става въпрос за същато място, така че сме притеснени. Наистина е твърде скоро. Той усети нещо там. Ще трябва да разберем доколко сериозен е проблемът и ще стискаме палци. Разбира се, че той бе много разочарован да пропусне Световното първенство. Това беше огромен удар за него", коментира Потър, цитиран от BBC Sport.

Първоначалната контузия лимитира работата на специалиста с Джеймс на "Стамфорд Бридж", но той остава голям фен на английския защитник. "Всички видяха днес качеството в играта му и това, което носи на отбора. Той е първокласен играч. Вижда се отвън, но когато работиш с него отблизо разбираш колко е добър в действителност. Той може да играе във всеки отбор в света и на всеки отбор ще липсва. Планът днес бе да изиграе 60 минути, така че сега той е разочарован, разбира се. Надяваме се да не е толкова лошо, колкото беше преди, и той да се възстанови бързо", добави още наставникът на лондончани.

"Сините" са на шест точки от четвъртия Тотнъм след победата над "черешките", дошла след попаденията на Кай Хаверц и Мейсън Маунт. /БГНЕС