Потомците на Бисмарк критикуват Бербок

Потомци на германския канцлер Ото фон Бисмарк (1815 - 1898) разкритикуваха германския външен министър Аналена Бербок, която реши да преименува залата в министерството, носеща името на известния държавник, пише сп. "Шпигел".

Залата в германското външно министерство, основано от Бисмарк, се наричаше „Стаята на Бисмарк“, но германското външно министерство, под ръководството на Бербок, реши да я преименува на „Зала на германското единство“.

Потомците на Бисмарк казаха, че са "ужасени и неизразимо натъжени". Един от представителите на семейството, Александър фон Бисмарк, обвини Бербок в „недостатъчна (степен) на историческо съзнание“. "Външният министър морализатор се провали в задълженията си. Тя не само има негативно отношение към много други страни, но и изкривява историята в собствената си страна", се казва в изявление на семейство Бисмарк. Потомците на канцлера смятат, че "се пренебергват постиженията на първия германски канцлер Ото фон Бисмарк, които и до днес носят полза на Германия". /БГНЕС