Потвърдено: 45 са загиналите в изгорелия северномакедонски автобус

Броят на жертвите при тежкия пътен инцидент на автомагистрала "Струма" с автобус с туристи от РС Македония официално е 45.

Заместник главният прокурор и ръководител на Националната следствена служба Борислав Сарафов потвърди за установено още едно тяло. Става дума за още едно загинало дете.

Продължава разследването на трагичния инцидент. Днес е извършен повторен оглед на останките от превозното средство, което се намира в охраняема зона в Перник, предаде репортер на БГНЕС.

Днес прокурор и следовател трябва да пристигнат в Скопие. От там те ще изискат списък с имената на завърналите се в Северна Македония в другите три автобуса. Ще получат и изготвените ДНК профили от близки на загиналите, за да се идентифицират телата.

В четвъртък разследващите съобщиха, че човешка грешка е водещата версия за трагедията на пътя. На мястото на инцидента са установени още лоша пътна маркировка, сигнализация и организация на движението.

Също от вчера, по разпореждане на Върховната административна прокуратура Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ започват спешна проверка на знаците, маркировката и пътните принадлежности на автомагистралите, скоростните и републиканските пътища от първи клас в цялата страна. /БГНЕС