Пожарна, полиция и БЧК с учение в Перник

Учение за адекватно реагиране при бедствени ситуации се проведе при Централната поща на пл. „Кракра“ в Перник, предаде кореспондентът на БГНЕС. Съвместното регионално учение, с цел осигуряване на ефективно и адекватно реагиране на компетентните органи при получаване на сигнал за пътнотранспортно произшествие е организирано от Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в област Перник.

Районът между ул. „Стримон“ до кръстовището на ул. „Миньор“ с ул. „Петко Каравелов“ е отцепен за движение за пътни превозни средства до 12:00 ч., като е въведена временна организация на движението.

В учението участват екипи на Областна администрация - Перник, Сектор „Пътна полиция към ОД на МВР – Перник, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Перник, Център за спешна медицинска помощ – Перник, доброволци на Областен съвет на БЧК - Перник и представители на община Перник. Гости на събитието ще бъдат и представители на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. /БГНЕС

Тагове: