ПП-ДБ: ЕК ни санкционира заради закона за обществените поръчки

Европейската комисия започна вчера процедурата за санкции срещу България, заявиха на брифинг в парламента депутатите от ПП-ДБ Васил Пандов и Александър Симидчиев.


Депутатите предупредиха, че законът е в нарушение на европейското законодателство, но заради краткото оставащо време от 49-ото Народно събрание, той няма да бъде променен.

Процедурата е свързана с изключването на частни болници от правилата за обществените поръчки, дори когато те са частично финансирани от бюджета.

До 30 април българските граждани трябва да си поддадат данъчните декларации, новината за тях е, че от техните данъци и здравни осигуровки ще плащат и санкции към ЕС, каза Васил Пандов.

Александър Симидчиев заяви, че Националната здравноосигурителна каса е била овладяна с процедурни хватки, което по думите му, дава възможност на една група политически партии да имат контрол върху изразходването на НЗОК и няма алтернатива, по която да се получи информация отвътре кои болници и колко разходи имат за подобни процедури. /БГНЕС

Тагове: