ПП-ДБ настояват докладът за "Боташ" да влезе в дневния ред на депутатите

Докладът за "Боташ" не намери място в дневния ред, въпреки уверенията. В същото време други точки бяха включени в дневния ред. В тази връзка ние направихме искане за свикване на извънредно заседание, на което да бъде разгледан и приет докладът, в който има изключително скандални факти и разкрития.


Това заяви на брифинг в парламента депутата от ПП-ДБ Радослав Рибарски, предаде репортер на БГНЕС.

Припомняме, че ПП-ДБ вече предложи цялата документация по договора с турската държавна енергийна компания "Боташ" да отиде в ДАНС и прокуратурата.

Има начин как този доклад да бъде обсъден без да се разкрие търговската тайна в него, уточни Рибарски относно класифицираната информация в документа.

Колегата му Мартин Димитров заяви, че обсъждането на доклада се отлага от ГЕРБ.

Те прилагат партизанска тактика, крият доклада и ние се опасяваме да не отиде той при пътната карта – тоест, никога да не влезе в пленарна зала, заяви Димитров. Депутатът отново настоя за предоговаряне на договора, по който се плащат изключително високи такси.

Много добре се познаваме с ГЕРБ и знаем, че когато искат да не направят нещо, го правят. Докладът за „Ботош“ е при Жечо Станков, отговорността вече е на ГЕРБ, заяви още Мартин Димитров, предупреждавайки колегите си от ГЕРБ, че знаят тактиките им за забавяне.

По правилник извънредното заседание трябва да се проведе в срок от една седмица, тоест до следващата сряда - 24 април. По всяка вероятност, ако се провежда такова заседание, ще бъде следващия вторник - 23 април. /БГНЕС