ПП и ДБ се регистрираха за съвместно участие в изборите с 9999 подписа

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" се регистрираха в Централната избирателна комисия (ЦИК) за съвместно участие в изборите на 2 април, като внесоха 9999 подписа, предаде репортер на БГНЕС.

Пред журналисти съпредседателят на ПП Кирил Петков, каза, че има едно много ясно написано изречение на сградата на Народното събрание – "Съединението прави силата", и днес вкарват истински смисъл в това. "Съединението прави силата" трябва да стане извън НС, първо, за да имаме силна група на реформаторски сили в този парламент, така че най-накрая надеждата на всички българи да бъде реална", каза Петков и заяви, че вярват, че заедно, включително и с цялото гражданско общество, ще могат да постигнат надеждата за нова България, за която всички си мечтаем, за здравеопазване и образование, и всички приоритети, за които се говори от много време.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов подчерта, че България трябва да тръгне напред. "Всички усещаме, че България е спряна, защото силите на статуквото са забили пети буквално като магарета и не дават страната да тръгне напред. Трябва голямо обединение на силите, не просто политическо, а на гражданите, които да поискат България да тръгне напред. Ние има даваме инструмент", отбеляза той и уточни, че този инструмент трябва да получи мандат, да управлява, да налага условия, да налага дневен ред, да провежда реформи. По думите му за това де изисква голяма политическа сила, а призивът на ПП-ДБ е до бъдат подкрепени, защото иначе "България ще продължава да тъне в тази липса на посока".

"Това, което видяхме от последните данни на Европейската комисия, е, че България направи ръст малко под 4% – 3,9%. Брутният вътрешен продукт е над 168 милиарда за миналата година. Тази година това, което ние казахме, че може да се достигне 180 милиарда, най-вероятно ще бъде надхвърлено", обясни съпредседателят на ПП Асен Василев. Той подчерта, че основното, което от ЕК казаха, е, че голяма част от този ръст се дължи на това, че има адекватна политика по доходите и адекватни социални плащания, които са подпомогнали това да има потребление в населението. "Това, което сме се договорили с колегите е, че ще спазваме 3% бюджетен дефицит, в рамките на които ще се правят социалните програми, които започнахме миналата година и те ще продължат тази година", съобщи Василев.
Той коментира и че за импийчмънт на президента може да се говори, когато има парламент. Василев е категоричен, че обединението между ПП и ДБ ще успее да събере 121 депутати./БГНЕС