ПП отчетоха успехите си: приемане на Бюджет, разследване на главния прокурор и "Росенец"

„Продължаваме промяната“ отчетоха какво са свършили в 49 Народно събрание от началото на неговата работа преди три месеца, предаде репортер на БГНЕС.

От ПП подчертаха, че правят този отчет, „защото всеки гражданин трябва да знае какво работят народните представители“. Ето и по-важните мерки.

„След като служебното правителство забави с шест месеца, само за три седмици… приехме редовен бюджет с дефицит от 3%“, посочват на първо място от партията на Кирил Петков и Асен Василев.

„След 13 години на международни препоръки и, вътрешнополитически битки и граждански протести…приехме механизма за разследване на главния прокурор“, изтъкват на второ място от ПП.

На трето място посочват, че „след повече от 10 години бавене и стотици невинни жертви…приехме промените в закона за защита от домашното насилие“.

„След повече три години, три парламента и десетки избягали компании от България…приехме Закона за дружествата с променлив капитал“, поставят на четвърто място от ПП.

Като пети успех е посочен, че „след десетилетия на концесии в ущърб на националния интерес… върнахме пристанище „Росенец“ на държавата“.

Другите постижения през изминалите три месеца на законодателна работа са: спиране на увеличението на квотите за изсичане на българските гори; отпадането на синия талон; увеличаване на наказанията на педофилия и разпространение на детска порнография; приемането на по-тежки наказания за хомофобия; приемане на по-тежки наказания за насилие над животни. /БГНЕС