Пранди: Целта бе да изградя един добре балансиран отбор преди Европейското

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Силвано Пранди заяви преди отпътуването на националите за Европейското първенство 2019, че е имало доста позитиви, както и негативи в последните контроли, но като цяло той е близо до основната цел - конструирането на един добре балансиран отбор.

Пранди смята, че България е изградила един боеспособен отбор за Европейското първенство.

"Видях доста положителни неща в последните два мача, но имаше и негативни. За мен е важно, че в момента се намираме там, където очаквах. Близо сме до основната цел - да изградим един балансиран отбор. Не смятам, че сме готови на 100 процента. Не съм сигурен, че има някой отбор, който е напълно готов преди Европейското“. „Искам да стартираме силно и това да ни помогне да постигнем максимума във важните мачове. Доволен съм от подготовката и всичко зависи от представянето на полето. Знаем, че няма нищо сигурно на този свят. Искам да започнем по най-оптималния начин в четвъртък срещу Гърция. Моята първа цел да спечелим първия мач, а след това да продължим успешно напред“, завърши той. Диагоналът на волейболните ни национали Цветан Соколов заяви преди отпътуването на тима ни за Европейското първенство 2019, че основната цел е целият ни тим да играе добре и концентрирано на шампионата.

Соколов иска тимът да бъде концентриран и да покаже добър волейбол на шампионата.

Очакванията са големи, както винаги. Всички винаги казваме, че ще тръгваме с голямата кошница, нека този път тръгнем с идеята да играем добър волейбол. Моята цел е да покажем всичко, на което сме способни. Не сме показали това, което можем по време на подготовката. Наблегнахме много на физическата подготовката, защото европейският шампионат е доста дълъг“. „Виждаха се доста хубави страни по време на приятелските срещи. Италия си е волейболна страна, няма нужда от представяне. Франция винаги участва във финалните четворки през последните години. Срещу Румъния, Гърция и Португалия не съм играл доста отдавна, но нека гледаме от нашата страна на мрежата. При по-добро класиране в групата, след това ще има и по-лек съперник. Няма мачове без значение, всеки се стреми да побеждава“, завърши той. България играе с Гърция в своя първи мач на Европейското първенство за мъже на 12 септември от 14:15 часа. /БГНЕС