Пранди остава начело на волейболните национали

Българска федерация по волейбол ще търси нов облик на мъжкия ни национален отбор. Това стана ясно след работна среща с част от членовете на УС на централата, която се проведе днес.

Присъстващите се обединиха около идеята, че с това лице и с този облик не може да се търси успех на предстоящата олимпийската квалификация в Берлин (5-10 януари 2020). Представянето на тима на Европейското първенство 2019 е окачествено като незадоволително и разочароващо.

Затова на работната среща бе взето решение да се проведе разговор със селекционера Силвано Пранди относно подготовката и селекцията на състезателите за квалификацията. Идеята е да бъдат повикани всички опитни и качествени волейболисти, включително и тези, които Пранди остави извън националния за Европейското първенство.

Смяна на Силвано Пранди не е обсъждана, тъй като той има действащ договор до края на олимпийската квалификация. Лазаров обаче намекна, че ако италианецът не се съгласи да върне състезатели като Георги Братоев, Николай Николов и др., най-вероятно ще бъде освободен.

Не сме обсъждали конкретни имена за заемстник на Пранди, но не сме доволни от представянето на Европейското първенство. Ако се върнат по-опитните играчи в състава, ще бъдем по-боеспособни. Бихме искали на тази квалификация България да се представи с един силно мотивиран, добре подготвен отбор и наравно с другите да бъде в максимална кондиция, за да направим всичко възможно тази квалификация да бъде спечелена", заяви президентът на родната федерация Данчо Лазаров.

Първо трябва да привлечем, трябва да убедим и в този национален отбор трябва да бъдат всички състезатели, дори и тези, които Силвано Пранди освободи. Ще проведем разговор и със Силвано до колко той е готов да работи с този отбор, с тези момчета, ако те се съгласят да се върнат. Вероятно ще последва раздяла със Силвано Пранди, ако не се съгласи да върне тези състезатели", допълни Лазаров./БГНЕС