Правителството на ОАЕ контролира времето в Дубай, създава дъжд

Тъй като температурите в Дубай редовно доближават 47-градусова жега, правителството реши да поеме контрола върху непредвидимото време в свои ръце.

Учени от Обединените арабски емирства правят дъжд - изкуствено - използвайки електрически заряди от дронове, за да манипулират времето и да принудят образуването на валежи в пустинната нация. Служители на метеорологичната служба пуснаха видеозаписи, показващи дъжд, създаден изкуствено, над Рас ал Хайма, както и няколко други региона.

Новият метод за образуване на облаци е добро начало за смекчаване на сушата в световен мащаб, без толкова опасения за околната среда, колкото предишните нещадящи методи.

Годишно над Обединените арабски емирства падат средно по около 15 см. дъжд. Правителството се надява, че редовното образуване на облаци за дъжд ще помогне за облекчаване на някои от горещите вълни.

Според изследване на Университета в Рединг във Великобритания, учените са създали бурите с помощта на дронове, които са ударили облаци с електричество, създавайки големи дъждовни капки. По -големите дъждовни капки са от съществено значение в горещата страна, където по -малките капчици често се изпаряват, преди да стигнат до земята./БГНЕС