Правната комисия заседава по проектите за Изборен кодекс

Комисията по правни въпроси към 45-ото Народно събрание ще проведе днес първото си заседание, предаде репортер на БГНЕС.

Предстои депутатите от комисията да обсъдят на първо гласуване законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс, внесен от Христо Иванов и група народни представители нa 15 април. Законопроектът е записан като първа точка.

Очаква се също така първо гласуване на законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс, внесен от Ива Митева Йорданова-Рупчева и група народни представители, както и законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс, внесен от Мая Манолова и група народни представители нa 16 април.

Като точка 4 е записано в програмата на комисията и обсъждане за първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс, внесен от Христо Любомиров Иванов, Антоанета Димитрова Цонева и Ивайло Николаев Мирчев. Предстои и обсъждане за първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс, внесен от Десислава Вълчева Атанасова и група народни представители нa 19 април, както и внесен за първо гласуване законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс, внесен от Николай Димитров Хаджигенов.

Като последна точка в програмата на комисията е записано първо гласуване на законопроект за изменение на Закона за политическите партии, внесен от Ива Митева Йорданова-Рупчева и група народни представители нa 15 април. /БГНЕС