Празни улици в Несебър и слабо начало на летния сезон

Празни ресторанти, все още затворени магазини и тук там някой турист, разхождащ се по улиците – това е гледката в средата на месец май в един от най-популярните ни черноморски градове – Несебър, предаде репортер на БГНЕС.

Местните хора разказват, че миналата година по това време покрай Великденските празници, все пак е имало някакво раздвижване сред туристите, както и сега, но след Великден отново е празно.

Въпреки затоплящото се време, плажовете също са празни, няма дори шезлонги и чадъри, a туристическият сезон на практика стартира от 1 май.

Хората са наплашени покрай пандемията и предпочитат да си стоят вкъщи, смятат местните хотелиери и ресторантьори, които все пак се надяват с напредването на летния туристически сезон броят на почиващите да нарасне.

Същата е ситуацията и с намиращите се в близост курортни комплекси „Слънчев бряг“ и „Свети Влас“. Там гледката също е тъжна, особено вечерно време, когато дори рекламните надписи на някои хотели не светят.

Промяна в цените засега не се наблюдава, навсякъде могат да се забележат надписи „Дава се под наем“, а местните се опитват да привлекат повече туристи с безплатни паркинги. /БГНЕС