Преди Ел Класико: Куман няма проблем с Гризман, Рамос се завръща за Реал

Наставникът на Барселона Роналд Куман настоя, че клубът няма проблем с Антоан Гризман преди поредното издание на Ел Класико с Реал Мадрид в събота вечер.

Последният двубой на "Камп Ноу" завърши при нулево равенство през декември миналата година.

Френският национал се присъедини към каталунците от Атлетико Мадрид за 120 млн. евро през 2019, като все още търси най-добрата си форма и няма отбелязан гол за клуба от началото на новия сезон. Той отпадна от стартовата единадесеторка при успеха над Ференцварош с 5:1 в Шампионската лига в сряда, но Куман сподели, че ситуацията с играча е преувеличена. „Гризман имаше шанс да стартира като всеки останал футболист. Не е хубаво да обсъждаме това всеки мач. Той е важен футболист, но искаме всички наши играчи да са на 100%. Тимът е най-важното нещо и ще подберем най-добрите футболисти за утрешната среща“, започна нидерландецът на пресконференцията си. Той подкрепи и защитника Жерар Пике, след като бранителят разкритикува клубното ръководство в интервю за испански вестник в петък. „Той е тук от известно време и аз съм тук от три месеца. Той има свое мнение и аз го уважавам. Жерар е умен мъж и знае, че когато дава тези интервюта, го чака двубой на следващия ден и той ще играе добре в него“. Куман ще приветства обратно в състава Жорди Алба, но продължава да бъде без титулярния страж под рамката Марк-Андре тер Стеген и защитника Самуел Умтити. 57-годишният Куман има 14 Ел Класико-та зад гърба си като играч на Барса, но призна, че чувството е ново вече в ролята на треньор. „Надявам се да спя добре! Разбира се, че е различно. Най-хубаво щеше да бъде да изляза на терена, но състезателните ми дни отдавна отминаха. Така че сега най-доброто нещо е да съм възможно най-близо до терена. Знаем, че това е важен мач, но съм свикнал с подобно напрежение“, завърши той.

Куман (л) няма проблем с Антоан Гризман.

Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан потвърди, че капитанът на тима Серхио Рамос ще се завърне от контузия за голямото дерби на испанския футбол с Барселона в Ла Лига тази събота. Рамос напусна на почивката при поражението от новака Кадис миналия уикенд и отсъства в откриващия двубой от групите на Шампионска лига срещу осакатения състав на Шахтьор Донецк в сряда, където Кралският клуб допусна нова домакинска загуба. „Той е нашият капитан, нашият лидер. Серхио е възстановен, но очевидно няма да предприемаме излишни рискове. Той ще бъде с нас, нуждаем се от хора, които са на 100% готови и Серхио е един от тях“, започна Зизу на пресконференцията си. Въпреки връщането в игра на един от ключовите футболисти на Реал, наставникът няма да може да разчита на няколко играчи от първия тим за гостуването на „Камп Ноу“, включително Еден Азар, Дани Карвахал, Алваро Одриосола и Мартин Йодегор. Зидан бе разкритикуван сериозно миналата седмица, като се появиха информации в медиите, че постът му е разклатен и виси при поражение от каталунците. Въпреки това френският специалист настоя, че има пълната подкрепа на играчите си и ръководството на мадридския колос.

Рамос (ц) ще подсили Реал за поредното издание на Ел Класико.

Спечелих много трофеи с тези играчи, те спечелиха много за мен и аз винаги ще бъда с тях до края – те се борят и тичат, и аз усещам тяхната подкрепа. Но сега най-важното нещо е да променим динамиката – имаме добри мачове, за да го сторим, и това прави футболът толкова велика игра. Когато нещата се объркат, трябва да покажеш характер и качество. Не мога да отрека, че има хора, които се съмняват в това, че ще остана начело на Реал, но същото беше и миналата година – такава бе ситуацията и по време на първия ми престой тук. Просто трябва да си върша работата и да забравя за всичко останало“, завърши Зидан. /БГНЕС