Преди Великденските празници - българите на пазар в Делчево

Качествени продукти, разнообразни оферти и по-ниски цени. Това са само част от причините, поради които сергиите на градския пазар в Делчево и днес бяха предпочетени от българските граждани, пазаруващи трескаво в навечерието на Великденските празници.

„По традиция празнуваме Великден по-рано от вас, но тази година празникът съвпада и в двете страни. Затова използвахме деня, за да дойдем в Делчево и да купим нещо за обогатяване на Великденската вечеря. Имате добри оферти и ние ще изберем по-малко от всичко“, заяви българинът Иван Христов Календерски.

Забраната за внос на яйца вече не важи за българите, заради което според Спаско Спасев най-голямото търсене днес е на великденски яйца, които се продават за 100-180 денара за кора с яйца.

„За щастие, днес имахме добър ден, когато продавахме яйца за Великден, защото гостите от квартала бяха най-често срещаните купувачи. Сега вече не им е забранено да пренасят яйца през границата, затова очакваме в бъдеще повече търсене“, казва Спаско Спасев.

Част от българските граждани за предстоящите празници вече са направили резервация в местните хотели, което означава, че тази година Делчево ще бъде едно от най-посещаваните места за туристи от съседна България за Великден./ БГНЕС