Председателят на Общинския съвет в Перник подаде оставка, не му я приеха

Председателят на Общинския съвет в Перник Димитър Колев подаде оставка днес. Оставката му не беше приета от Общинския съвет. Въпреки това Колев стана от председателския стол в местния парламент и заседанието води заместничката му Милена Миланова, предаде репортер на БГНЕС.

„Подадох оставка по лични причини," заяви Колев, като подчерта, че е имал добро взаимодействие с ръководството на община Перник, координирайки работата на Общинския съвет и общинската администрация.

"През последните 3 месеца се провалиха 2 сесии, като причината беше липса на кворум. Чух, че причината за това съм бил аз. Председателят организира работата на Общинския съвет, той не осигурява кворума, той е пръв сред равни. Не искам да се създава брожение, искам Общинският съвет да работи и то ударно. Подадох оставка и тя по принцип не се обсъжда. Моята оставка, обаче, беше подложена на обсъждане и гласуване. Не беше приета, мнозинството от съветниците бяха на моя страна, за което много им благодаря. Но си тръгвам и нищо не може да ме спре," коментира Колев. Той е начело на пернишкия парламент от три години.

"Смятам, че председател трябва да се излъчи от най-голямата политическа сила. Това са ГЕРБ-СДС. Не зная кой ще бъде избран, това ще се реши след седмица,“ коментира още Димитър Колев. Предстои да бъде насрочена извънредна сесия на Общинския съвет, на която ще бъде избран нов председател. /БГНЕС

Тагове: