Председателят на Националното събрание на Република Корея Ким Джин-пьо е на посещение в България

Председателят на Националното събрание на Република Корея Ким Джин-пьо ще бъде на официално посещение в България на 12 февруари 2024 г. Визитата е по покана на председателя на Народното събрание Росен Желязков, съобщиха от правителствения пресцентър.


Официалното посещение ще започне с церемония по полагане на венец на паметника на Незнайния войн в 10.00 часа. След това председателите на парламентите на България и Република Корея ще имат разговор на „четири очи" в историческата сграда на Народното събрание. Предвижда се Ким Джин-пьо да се разпише в книгата за официални гости на българския парламент.

Председателите на парламентите на България и Република Корея Росен Желязков и Ким Джин-пьо ще дадат началото на пленарните разговори между народните представители от двете страни в 10.30 часа в зала „Запад" на Народното събрание.

В рамките на посещението си председателят на Националното събрание на Република Корея Ким Джин-пьо ще разговаря с президента на Република България Румен Радев и с кмета на Пловдив Костадин Димитров.

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова посрещна председателя на Националното събрание на Република Корея Ким Джин-пьо при пристигането му в София. Това е първа визита на председател на корейския парламент в България и се надявам тя да бъде успешна и да спомогне за активизиране не само на политическите, но и на икономическите отношения между нашите страни, подчерта Росица Кирова./БГНЕС