Председателският съвет не взе решение

На председателския съвет при Ива Митева не е взето никакво решение. Депутатите продължават по утвърдения дневен ред. Това обяви Мая Манолова от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ след срещата при председателя на парламента, предаде репортер на БГНЕС.

Манолова заяви, че предстоят и допълнителни консултации.

В 11.30 часа ще има нов председателски съвет, за да се види как ще се продължи работата на парламента.

Десислава Атанасова от ГЕРБ заяви, че се намираме в задънена улица. За пръв път от 31 години сме на ръба на парламентарна криза, добави тя.
"Парламентът е в ситуация на тупик и голяма част от колегите от другите парламентарни групи смятат, че парламентът не трябва да взима никакво решение, свързано с Указа. Ние, ДБ и "Изправи се. БГ! Ние идваме!“ и БСП мисля, смятаме че парламентът трябва да има някакъв акт, с който парламентът да удостовери свое решение - приема или не волеизявлението на Пламен Николов", коментира Атанасова и добави, че това е важно, за да не попадне в дълбока конституционна криза.
"Жалко е, че всички заявки за рестарт на държавността, връщане на парламентаризма бяха едни голи предизборни слогани. Всеки прави каквото си реши, дори на ръба на конституцията и закона", каза още тя.
Атанасова добави още, че очаква в решаването. А създалата се ситуация да се намеси и президентската институция, която например да издаде нов Указ, с който да уведомят парламента, че Николов се е оттеглил, тъй като сегашният не регулира отношенията. /БГНЕС