Прекъснаха ТВ дебата между Тръс и Сунак: водещата припадна в ефир

Телевизионният дебат с високи залози между двамата кандидати за наследник на Борис Джонсън на поста министър-председател на Обединеното кралство беше внезапно прекъснат във вторник вечерта, когато водещата припадна на живо в ефир.

Лиз Тръс и Риши Сунак по време на ТВ дебат

Дебатът, организиран съвместно от притежаваната от Рупърт Мърдок компания TalkTV и неговия вестник "Сън", беше прекратен малко след средата на предаването, след като в студиото се чу силен трясък. Министърът на външните работи на Обединеното кралство Лиз Тръс, фаворит за лидерския пост, отговаряше пред камерата на въпрос за руския президент Владимир Путин и изглеждаше видимо шокирана. Вижда се как тя изрича "о, Боже мой", а след това се втурва от подиума към звука от трясъка. След това каналът прекъсна.

Говорител на TalkTV потвърди, че водещата Кейт Маккан е припаднала.

"Кейт Маккан припадна в ефир тази вечер и въпреки че е добре, лекарският съвет беше да не продължаваме дебата", се казва в изявлението на канала. "Извиняваме се на нашите зрители и слушатели."

Маккан, бивша водеща на Sky News, беше наета от TalkTV за първи политически редактор, когато каналът стартира по-рано тази година.

Нейният срив беше вторият медицински инцидент, който сполетя канала във вторник. Планираният й съводещ, Хари Коул, политически редактор на "Сън", трябваше да се оттегли от дебата по-рано във вторник, след като даде положителен резултат за COVID-19, оставяйки Маккан да води едночасовото предаване. /БГНЕС

Лондон / Великобритания