Прекратиха сезона във второто ниво на португалския футбол

Насионал Мадейра се завръща в елита на Португалия след само една година отсъствие.

Сезонът в португалската Сегунда Лига бе окончателно прекратен 11 кръга преди края заради пандемията от COVID-19. Новината бе потвърдена от Португалската футболна федерация, която уточни, че временното класиране се приема за крайно, което означава, че отборите на Насионал и Фарензе печелят промоция за Примейра Лига.

Лигата заяви, че е била принудена да вземе това решение, след като правителството на Португалия реши, че единствено елитното първенство и Купата на страната ще могат да бъдат довършени след утихването на епидемията в страната. От ръководството на Лигата допълват, че решението е съобразено с всички препоръки на УЕФА относно процедирането по време на кризата с коронавируса.

Базираният в Мадейра отбор на Насионал се завръща в елита след само една година отсъствие, докато тимът на Фарензе от град Алгарве ще играе за първи път в Примейра Лига от 2002 година насам, като в един период клубът дори бе изпадна от професионалния футбол заради финансови проблеми.

Отборите на Кова де Пиададе и Каша Пиа изпадат в третото ниво на португалския футбол.

Голяма звезда на португалския футбол Кристиано Роналдо, който е родом от Мадейра и между 10 и 12-годишна възраст играе в академията на клуба, поздрави отбора за промоцията. "Поздравления за страхотния сезон. Насионал вече е в първа дивизия. Изпращам на всички голяма прегръдка и ви желая успех", написа нападателят на Ювентус в Инстаграм. /БГНЕС