Прекратиха Бетис – Севиля за Купата след ударен по главата играч на Севиля

Градското дерби за Купата на Краля между Бетис и Севиля бе прекратено, след като играчът на Севиля Хоан Жордан бе ударен в главата с предмет, хвърлен от трибуните.

Пострадалият в дербито Хоан Жордан (ц).

След спиране от около 45 минути на „Бенито Виямарин“, Испанската федерация (РФЕФ) потвърди, че сблъсъкът от 1/8-финалите е бил прекратен при резултат 1:1. За щастие, Жордан не пострада сериозно. „Елиминационният мач между Бетис и Севиля е прекратен. РФЕФ порицава всички действия на насилие на терена“, се казва в изявление на Федерацията. Сега зависи от нея да реши дали мачът ще бъде изигран отново или ще бъде рестартиран, както и колко фенове на Бетис ще бъдат допуснати на стадиона. Една от опциите е двубоят да се играе при закрити врати.

Набил Фекир тъкмо бе изравнил за Бетис в 39-та минута, вкарвайки директно от ъглов удар, когато дълъг предмет, хвърлен от трибуните на „Бенито Виямарин“, удари Жордан. Той падна на земята и се хвана за главата. Полузащитникът получи медицинско лечение и скоро след това се изправи на крака. Главният съдия Рикардо Де Бурхос прекара около десет минути в разговори с други рефери и треньори край страничната линия, преди да сигнализира, че срещата няма да продължи. Някои футболисти се отправиха към тунела, докато други се облякоха и седнаха на пейката при резервите, в очакване на решение.

Около 45 минути след инцидента, Федерацията потвърди, че мачът е прекратен. Играчите на Бетис се завърнаха на терена и аплодираха домакинските привърженици. Папу Гомес бе дал аванс на Севиля в 35-та минута, преди Фекир да възстанови паритета само четири по-късно. /БГНЕС