Прекратиха Удинезе - Рома, футболист колабира на терена

Мачът Удинезе - Рома бе прекратен при 1:1 в 72-ата минута, след като Еван Ндика от гостите припадна на терена, без да има контакт със съперников играч.


Защитникът от Кот д`Ивоар се свлече на земята, хвана се за гърдите и уплаши целия стадион.

Няколко минути отне на двата медицински екипа да окажат помощ на Ндика на игрището, а той видимо бе в съзнание, когато го качиха на носилката. Даже вдигна палец, за да покаже на притихналите трибуни, че състоянието му се подобрява.

До инцидента с бранителя домакините бяха повели с гол на Роберто Перейра в 23-ата минута, а Ромелу Лукаку изравни за гостите в 64-ата.

Животът на Еван Ндика е вън от опасност, информира авторитетният италиански журналист Фабрицио Романо. Проблемът на бранителя е бил със сърцето, но при намесата на медиците на игрището не се стигна до използване на дефибрилатор. В момента шампионът на Африка с Кот д'Ивоар се чувства добре и в позитивно настроение. Този сезон той е участвал в 27 срещи от всички турнири. В тях е направил две асистенции за 2313 минути на терена.

Рома ще се завърне в Рим скоро. Още не е ясно кога двубоят с Удинезе ще бъде доигран, тъй като на столичани им предстои реванш от 1/4-финалите на Лига Европа с Милан в четвъртък. Преди 3 вечери възпитаниците на Даниеле де Роси победиха "росонерите" с 1:0 в Милано. Тогава Ндика не игра, защото изтърпяваше наказание за натрупани жълти картони.

Междувременно Каляри отложи празненствата на Интер за титлата. Мачът между двата отбора завърши 2:2. Така "Нерадзурите" могат да вдигнат трофея другия понеделник след дербито срещу Милан. Росонерите имат 83 точки на върха, а Милан е втори с 69.

Маркюс Тюрам откри резултата на "Джузепе Меаца" в 12-ата минута. От Интер са в серия от 40 поредни мача, в които са отбелязали поне един гол. Гостите изравниха с гол на Шомуродов в 64-ата минута. 10 минути по-късно домакините получиха дузпа, след като удар с глава на Давиде Фратези удари ръката на Йери Мина. Редовният изпълнител на наказателните удари в тима на шампионите Хакан Чалханоглу отбеляза за 2:1. В 83-ата минута Джанлука Лападула спря топката, като останаха съмнения, че е било с ръка, тя стигна до Никола Виола, който отбеляза за 2:2. /БГНЕС