Премахват огражденията на пл. „Гарибалди” в София

Срокът не е най-важното нещо, най-важното е обектът да бъде изпълнен качествено. Това каза зам.-кметът по транспорт в Столичната община Дончо Барбалов, който направи проверка на пл. „Гарибалди“, предаде репортер на БГНЕС.

„Днес започват да се премахват оградите на площада, за да може да се отвори пространството. Хората да видят новата градинска мебел, новото осветление, водната стена. Но има доста работа, както по това място, така и по останалата част от зоната “, каза Барбалов и добави, че има доста забележки по обекта.

„Има неща, които трябва да се оправят. На много места фугите, на някои места има неравни плочки, около стълбовете за осветление има неща, които не са добре изпипани. Докато не бъде приключено, обектът няма да бъде приет“, заяви зам.-кметът и подчерта, че площадът не е завършен напълно и още не е приет.

Той добави, че кога ще приключи ремонтът, зависи от строителя и ако той не успее да се вмести в срока, ще му бъдат наложени санкции за всеки ден просрочие.

„На този етап обектът не се бави. Обектът е открит на 7 или 8 май миналата година. До този момент има 86 дни признати от надзора поради климатични условия, от претендирани от строителя над 120 дни. Общият срок на договора е 300 дни. Строителят си знае срока. Надявам се да положат всички усилия, защото не може да има компромис от гледна точка на срок и качество“, подчерта Барбалов.

Зам.-кметът обяви още, че настилките са били изследвани в лаборатория и резултатите от него са показали, че те съответстват на нормите, заложени в договора.

Строителят работи приоритетно по кръстовищата „Дякон Игнатий“, „Шишман“ и „Любен Каравелов“. Продължава работата и по ул. „Шести септември“.

Очаква се утре главният архитект на София Здравко Здравков да предложи на комисията по архитектура вариантите на новите ограничители, които да заменят сегашните по „Графа“, в които трима души се спънаха и нараниха. /БГНЕС