Превърнете карантината в празник: ето няколко идеи

Трябва да останете в дома си под карантина? Ваканцията ви беше отменена заради коронавируса? Имаме няколко съвета как да си починете вместо да се изнервяте. Довиждане досада, здравей домашно щастие!

Запомнете: всичко е в подхода

Бързото разпространение на коронавируса наистина може да ни развали доброто настроение, особено ако резервираното пътуване се отмени. Или ако бъдем поставени под карантина. Това ли се случи с теб? Най-важното е как да подходите към тази ситуация. Ако се ядосате или разстроите, това само ще влоши нещата. Вместо това, стига да не сте болни, трябва да се наслаждавате на свободното си време и да запазите доброто си настроение.

Първите дървета скоро ще цъфнат - зимата скоро ще свърши. Използвайте времето и приведете градината си във форма или се погрижете за цветята на балкона си. А когато слънцето напече, сложете си слънчевите очила, послушайте музика и си представете, че сте на плаж.

Кога скоро сте имали време да седнете на дивана и да прочете любима книга или онези пътеписи, които седят на рафта от векове? Почивката у дома прави това възможно! Научете за други страни - това със сигурност ще ви помогне да планирате следващата си ваканция след коронавирус.

Обичате спа почивки? Отпуснете във ваната у дома - може да си направите ароматна вана или домашна маска за лице. След това се отпуснете и мислете за нещо приятно.

Супермаркетите остават отворени, така че защо да не опитате да сготвите нещо ново? Потърсете рецепти за специалитети и се заемете с готвенето им. Или забъркайте няколко коктейла, за да ви дойде празнично настроение.

Най-хубавото нещо, когато отиваме на почивка всъщност е да можете да мързелувате, да се успокоите и да не правите нищо. Защо да не опитате това и у дома? Със сигурност ще Ви се отрази добре!/БГНЕС, „Дойче Веле”