Превозвачите и МРРБ създадоха работна група

Направихме работна група, която започва работа утре сутрин в 9.00 часа. Там ще бъдат разгледани всички наши предложения, съответно ще се търси вариант за намиране на баланс между предложенията на държавата, предложенията на превозвачите и да се защити обществения интерес.

Това заяви Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи, предаде репортер на БГНЕС

"Към настоящия момент имаме добър тон с министър Гроздан Караджов“, каза Милтенова след срещата си с регионалния министър и добави: „Нека изчакаме какво ще се случи през утрешния ден и тогава да говорим за бъдещи протести.

На въпрос дали ще има работна група и с транспортното министерство, Милтенова каза: „Ако министър Събев ни покани, ще направим работна група. С най-голямо удоволствие ще бъдем там“.

Тя още веднъж подчерта, че превозвачите търсят диалог и протестите не са самоцел. „Протестът е средството чрез което изказваме нашата позиция“.

Превозвачите настояват да бъде изпълнено коалиционното споразумение и тол системата да бъде разширена само по второкласни пътища, които са международни коридори. „Това е наша категорична заявка, която сме дали още в началото на протестите. Това ще бъде обсъждано утре“, каза Милтенова.

След срещата министър Караджов заяви, че не са поемани ангажименти.

„Разбрахме се, че работната група започва още утре от 9.00. Излъчени са шестима представители на превозвачите, съответно и наши експерти ще бъдат определени от мен, които сядат утре в 9 часа започват да работят по всички въпроси, които заедно написахме. Има яснота кои са важните въпроси“, каза регионалният министър.

Той подчерта, че към момента не е полезно нито едната от двете страни да поема някакви ангажименти, а стъпват върху експертизата на работната група. „Има съгласие по обхвата на въпросите, по които трябва да вземем решение. В това сме единни“.

На въпрос дали България ще загуби над 2 милиарда по големите инфраструктурни проекти, за което вече ни предупреждават от Европарламента, Караджов каза: „Научих от вас за визитата на колегата от Европейския парламент и съм учуден, че не сме получили покана. Нямаме нито един забавен проект“. /БГНЕС