Президентът на Ювентус: Не мислим да освобождаваме Алегри

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри няма да бъде уволняван. Това обяви президентът на клуба Андреа Аниели след поредния провал на тима този сезон - 0:2 от Макаби Хайфа в Шампионската лига.

"Не мислим да го освобождаваме. В такава ситуация вината не е на един човек. Независимо дали е треньор, доктор, физиотерапевт, помощник-треньор. Става въпрос за целия клуб. Трябва да опитаме да тръгнем нагоре. Имаме 9 мача в рамките на 30 дни. Трябва да се позиционираме добре за силна втора част на сезона", коментира босът.

"Знаем, че това е срамно и трябва да се извиним на феновете. В момента е трудно за отбора и да върви по пътя и ние го разбираме", обви още Аниели след фиаското в Израел.

"Тази вечер е много трудна за нас. Целият период е труден за нас. Може би един от най-трудните и той ще бъде анализиран подобаващо. Има моменти, в които трябва да се поеме отговорност и аз съм тук за това. Защото аз поемам срама за всичко, което ни се случи. Много съм ядосан и разгневен, но осъзнавам, че футбола е отборен спорт, печели се и се губи заедно. И от тук трябва да тръгнем обратно нагоре", добави Аниели.

"В Ювентус анализите и оценките са правени винаги в края на сезона. Трудно ми е да мисля за смяна на треньора. Алегри е треньора ни и остава такъв. Имаме 50 души персонал, 25 играчи и още ръководители. Това са 80-90 души, които трябва да поемат отговорността, да бъдат единни и да намерят начин да излязат от ситуацията", завърши Аниели.

Самият Алегри заяви след мача, че не смята да напуска. “Президентът е прав: трябва да се срамуваме. Това е един от най-лошите ни дни в последно време. Оставка? Дори не съм си помислял да си тръгна. Колкото по-трудно е предизвикателството, толкова повече искаш да се справиш с него. Трябва да покажем мъжество и страст, за да се измъкнем от тази ситуация”, каза той.

“Всичко, което можем да направим след такъв мач, е да замълчим. Представянето ни не беше на висота, не проявихме характер. Утре се прибираме в Торино и ще останем на базата до градското дерби. Длъжници сме на клуба и феновете. Не ми харесва футболистите да играят сами за себе си. Важното е да останем единни”, посочи треньорът на Юве. /БГНЕС