Приказката на Мароко продължава, Португалия е аут!

Мароко продължава да пише своята приказка на Световното първенство по футбол в Катар. Африканците спечелиха с 1:0 срещу Португалия и за пръв път в историята си ще играят на полуфинал на Мондиал. Там те ще се изправят срещу победителя от двубоя между Англия и Франция, който ще се играе по-късно тази вечер.

В петата минута дойде първата опасна ситуация. Жоао Феликс засече с глава центриране от фаул, но вратарят Боно спаси. Две по-късно Ел-Несири стреля след корнер, а топката премина над напречната греда.

В следващите минути "мореплавателите“ продължиха да натискат, но без да достигат до чисти положения. От своя страна „Атласките лъвове“ се бранеха организирано и дебнеха за шансове за светкавични контраатаки.

В 26-ата минута Зиеш центрира от фаул, а Ен-Несири стреля неточно с глава. В 32-ата защитник на африканците опита да изчисти с глава в пеналта, но подари топката на Жоао Феликс, който шутира. Топката рикошира в тялото на бранител, но излезе в корнер.

„Атласките лъвове“ шокираха съперника си в 42-ата минута. Те се възползваха от грешка в защитата на Португалия. Атиат-Алах центрира отляво, Диого Коща и Рубен Диаш се сблъскаха и Юсеф Ен-Несири прати топката в мрежата – 1:0

В 44-ата минута Бруно Фернандеш нацели гредата. Малко след това Португалия поиска дузпа. Асът на Манчестър Юнайтед се озова на земята в наказателното поле. Съдията Факундо Тейо обаче даде знак играта да продължи.

В 51-ата минута Кристиано Роналдо се появи на терена. Той влезе на мястото на Рубен Невеш. Така Кристиано стана световен рекордьор. Мегазвездата вече има 196 мача за родината си и изравни лидера Бадер ал Мутава от Кувейт. Удар с глава на Гослао Рамош профуча край вратата на Мароко в 57-ата мин. Натискът на Португалия се засилваше с всяка изминала минута. Мощен шут на Бруно Фернандеш мина на метър над горната греда в 63-ата мин.

Мароко разчиташе на контраатаки. При една от тях африканците пропуснаха чисто положение. В 83-ата минута Боно за пореден път на световното в Катар спаси Мароко. Удар на Жоао Феликс бе отразен от вездесъщия страж на африканците. Кристиано заложи топката на съотборника си, който пробва да препарира Боно с мощен шут в далечния ъгъл, но мароканският вратар отрази.

В 90-ата минута Кристиано Роналдо се измъкна от защитата на Мароко. Мегазвездата пое и веднага стреля, но Боно отново показа класа и спаси. В добавеното време Чедира от Мароко си извади червен картон. За по-малко от 2 минути резервата направи два груби фаула, които му донесоха по един жълт картон и той бе изгонен. /БГНЕС