Принц Чарлз: Аз съм като спрял часовник

Принц Чарлз се пошегува със собствения си стил, когато беше похвален от главния редактор на „Вог“ Едуард Енифул за модния му усет. Той заяви, че се облича „като спрял часовник“.

71-годишният наследник на британския трон разказа за своите модни предпочитания и за това как обича да преправя дрехите си, за да запази природата от въглеродни емисии.

Когато беше похвален за стила си по време на интервюто, активистът за климатичните промени се пошегува: „Мисля, че съм като спрял часовник – в крак с времето съм два пъти на всеки 24 часа. Но... много се радвам, че мислите, че имам стил. Нямам нищо против детайлите и цветовите комбинации. Късметлия съм, защото мога да намеря прекрасни хора, които са брилянтни създатели на нещата, които ценя“.

Принцът на Уелс, който е женен за Камила, херцогинята на Корнуол, вярва, че има огромен пазар за малкия бизнес за услуги за поправка и поддръжка на облекла.

Той каза: „Аз съм от хората, които биха получили обувки - или някакъв елемент от облеклото - поправени, ако може, вместо просто да ги изхвърлят. И затова мисля, че от икономическа гледна точка има огромни възможности за хората да създават малък бизнес, занимаващ се с поправка, поддръжка и втора употреба.“

Чарлз, който има синове принц Уилям на 38 и принц Хари на 36 от покойната си бивша съпруга принцеса Даяна, наскоро съоснова със студенти „Modern Artisan“, който трябва да пусне колекция за устойчива мода. /БГНЕС