Принцеса Мириам де Унгрия представи бижута от злато, перли и диаманти

Принцеса Мириам де Унгрия, съпруга на покойния княз Кардам и снаха на Симеон Сакскобургготски, представи новата си колекция Sea World („Морски свят”) пред българската публика. Заедно с нея, тя показа и новите елементи, вложени в останалите ѝ авторски колекции бижута, предаде репортер на БГНЕС.

„Новата колекция, която представям в България е създадена от перли”, посочи принцеса Мириам и добави, че винаги е работела с диаманти.

Представянето се случва в рамките на ексклузивна тридневна изложба в София под наслов „За нея“.

„Новото по отношение на диамантите е начинът на обработка и изрязване. Те са изрязани по специфичен начин, така че да придават един доста по-различен блясък на цялото бижу”, подчерта още тя.

Всички нейни бижута са ръчно изработени, имат уникален дизайн и елементи. Направени са от 18-каратово злато, сребро, естествени камъни и диаманти.

Принцесата потвърди, заявеното пред нас миналата година, че бижутата са за ежедневна употреба, а не за специални поводи.

„Все още вярвам, че може да носиш бижу от рано сутрин до късно вечер – за различни поводи и с различни дрехи. Бижуто има добавена стойност, а именно сантиментална. За това бижутата са за всеки повод, всяко време. Те са специален аксесоар, който може да пресъздаде такива усещания, които другите не могат”, обясни бижутерът и посочи, че най-продаваните бижута в България са от колекцията „Сърце и рози”. „Тя е много добре приета тук. Може би затова, че е вдъхновена от българската роза”, каза още тя.

Принцеса Мириам де Унгрия е първият международен бижутер-дизайнер, който е носител на „Златната игла 2020”.

„В бижутерийния бизнес съм от 25 г., но едва преди 5 години създадох своя собствена марка. Много съм радостна, че работата ми се признава не само в Испания, а и на международно ниво. Благодарна съм за това отличие”, коментира гемологът, успял да съчетае професията си с дизайна.

Принцеса Мириам представя за трети път своите колекции у нас. За първи път тя гостува в София със своята първа колекция бижута през 1991 г. Много скоро след това инициира основаването на Испанската асоциация на оценителите на бижута заедно с група гемолози, а по-късно става и нейн президент. Вдъхновена от българската роза, която толкова харесва, през 214 г. Мириам де Унгрия представи своята колекция „Сърца и рози“ в знак на почит към нашата страна и към любимия си съпруг, покойния княз Кардам. /БГНЕС