Принц Хари и Меган разнасят храна на бедните в Лос Анджелис

Британският принц Хари и съпругата му Меган доставиха храна на болни хора в Лос Анджелис. Това е първата им обществена дейност, откакто се преместиха в Калифорния след въвеждането на извънредни рестриктивни мерки в САЩ.

Двойката, която официално се оттегли като старши членове на британското кралско семейство, за първи път се яви доброволно в Project Angel Food миналата неделя, доставяйки храна до домовете.

"Те дойдоха за Страстната седмица и ни изненадаха в сряда", каза мениджърът по комуникациите на фондацията Ан-Мари Уилямс.

"Двамата доставиха храна на 20 наши клиенти и буквално ги разтърсиха”.

В изявление на нестопанската организация се казва, че двойката "тихо продължава да доставя храна, за да облекчи нашите преуморени шофьори, които са изправени пред увеличена натовареност от един месец”.

Хари и Меган обявиха по-рано, че планират да създадат организация с нестопанска цел в САЩ, наречена „Арчиуел”. Тя ще създава групи за емоционална подкрепа, мултимедийна образователна програма и благотворителен уебсайт.

Двамата заявиха пред в. „Дейли Телеграф”, че искат "да направят нещо смислено - нещо, което има значение", но отказаха да огласят в подробности намеренията си заради пандемията от коронавирус и ще направят съобщение "когато настъпи подходящият момент"./БГНЕС