Принц Уилям иска отново да е пилот на въздушна линейка

Принц Уилям иска да работи отново за Националната здравна служба, за да помогне в борбата с коронавируса.

37-годишният херцог на Кеймбридж желае да даде своя принос в борбата с опасната пандемия. Той иска да се върне на служба като пилот на въздушната бърза помощ.

Той разбира, че цялата страна прави всичко по силите си и иска също да помогне. Но това е сложно, защото беше отстранен от тази служба, за да изпълнява кралските си ангажименти. Тази роля в момента придобива още по-голяма важност, имайки предвид нестабилното състояние на принц Чарлз, който вече изкара опасното заболяване, а Хари се отказа от пълномощията си.

Принц Уилям работи като пилот на въздушна линейка в Източна Англия от 2015 до 2017 г., преди да се оттегли като старши член на кралското семейство. По-рано този месец той призна, че бившата му работа му липсва.

В момента Уилям и Кейт заедно с децата се намират в самоизолация в имение в Норфолк, откъдето продължават да работят. Вчера стана известно, че принц Чарлз се е излекувал и излязъл от самозиолация. Той прекара седем дни в кралската резиденция в замъка Балморал в Шотландия. /БГНЕС