Принц Чарлз ще приюти украински бежанци в имотите си

Британското кралско семейство даде своя принос към войната в Украйна с парични дарения, а сега принц Чарлз обмисля да отвори своето собствено имение в Шотландия, за да осигури дом на украинските бежанци.

„Всички членове на кралството са съгласни, че освен финансова помощ, трябва да се разработи пакет от практически мерки за помощ за украинските бежанци. Това означава също осигуряване на настаняване във Великобритания, а планът е вероятно да отвори имението си в Дъмфрис, Шотландия, както и няколко други имота, които биха могли да послужат като нов дом за бежанците“, каза неназован източник, близък до кралското семейство, пред „Дейли Мейл“.

„Принц Уилям, принц Чарлз, кралица Елизабет работят активно по него, включително херцогиня Камила, която също иска да предложи част от имотите си“, добави източникът и допълни, че ходът на кралското семейство е бил одобрен от британската общественост.

Имението в Дъмфрис е собственост на фондацията на принц Чарлз. То е домакин на сватби и различни благотворителни събития и служи като музеен експонат на ранна архитектура.

На бежанците може да се предложи и имението в Балморал, където кралицата притежава няколко имота и което кралското семейство използва като ваканционен дом. Членовете на семейството искат да предложат работа на нещастните украинци, както и да осигурят продължаване на образованието на децата им.

„Ще има много украинци с опит в селското стопанство, производството на храни и ресторантьорството, които могат да бъдат от истинска стойност за нашите селски общности. Ние не се заблуждаваме, че няма да е трудно за украинците да дойдат тук, но искаме да работим с шотландското и британското правителства, за да предоставим възможности за отделни лица и семейства, където можем“, каза източникът. /БГНЕС