Принц Хари: Страхувах се да не загубя спомените си за мама

Говорейки за скръбта, принц Хари заяви, че съпругата му Меган "ме е спасила" и че се е страхувал да не загуби спомените си за майка си Даяна по време на терапията, предаде Би Би Си.

Но херцогът на Съсекс заяви, че не е "жертва" и не търси съчувствие.

Той говори в онлайн интервю с д-р Габор Мате, автор на книги за травмите и зависимостите.

Дискусията беше продължение на бомбастичния мемоар "Резервен". Принц Хари разкри, че собствената му реакция след публикуването на книгата е била да се почувства "невероятно свободен".

"Почувствах огромна тежест да пада от раменете ми", каза той на д-р Мате, описвайки книгата като "акт на служене", за да помогне на другите да преодолеят табуто върху говоренето за психичните проблеми.

Принц Хари описва, че е израснал, "чувствайки се различен" в семейството си - и е имал чувството, че живее в откъснат "балон", който терапията му е помогнала да разчупи.

Пред международна онлайн аудитория той беше попитан дали е преживял емоционално отдалечено детство, с липса на прегръдки и демонстрации на привързаност.

Той заяви, че при собствените си деца "се грижи да ги задуша с любов и привързаност".

"Като баща чувствам огромна отговорност да гарантирам, че няма да предам нататък никакви травми или... негативни преживявания, които съм имал като дете", каза той.

“Майка ми просто искаше да бъда щастлив”, каза Хари.

Той неведнъж говори за значението на терапията, въпреки че тя може да вбие клин между него и другите роднини.

Но каза, че погрешно се е опасявал, че тя ще подкопае чувствата му към майка му Даяна, която умира, когато той е на 12 години.

"Едно от нещата, от които най-много се страхувах, беше да загубя чувството, което имах към майка ми... каквото и да бях успял да запазя за майка си", каза принц Хари.

Принцът разказа, че е "безкрайно благодарен" на съпругата си Меган за това, че е променила гледната му точка, като я нарече "изключително човешко същество".

"Бях заседнал в този свят, а тя беше от друг свят и ми помогна да изляза", каза той. /БГНЕС

Тагове: