Принц Уилям и Кейт посетиха доброволци, помогнали на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

Принцът и принцесата на Уелс посетиха доброволците, които оказват помощ и събират средства в подкрепа на общностите, засегнати от катастрофалните земетресения в Турция и Сирия, съобщи Анадолската агенция.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън се срещнаха с представители на мюсюлманския център "Хейс", които чрез събиране на дарения след молитви са събрали над 25 000 британски лири (30 000 долара) помощи за пострадалите от земетресенията.

Те се срещнаха и с представители на благотворителни организации, членуващи в Комитета за извънредни ситуации при бедствия (DEC), включително хуманитарни работници, които наскоро се завърнаха от кризисната зона в Турция.

Двойката се срещна и с други общности, които са положили значителни усилия за набиране на средства в рамките на кампанията.

Мащабна кампания за набиране на средства във Великобритания, инициирана от ОИК, събра 100 млн. британски лири. Призивът беше отправен на 9 февруари и включваше дарение от 5 млн. британски лири от британското правителство чрез схемата U.K. Aid Match./БГНЕС

Лондон / Великобритания