Принц Уилям: Хари не се интересува как изглежда отстрани

По време на посещението в централноамериканската държава Белиз принц Уилям се изказа за брат си принц Хари за първи път от много време насам. За това пише изданието People.

Уилям направи това, когато със съпругата му посетиха село Хопкинс. Местни жители да взели убеждават него и Кейт Мидълтън да потанцуват и те трябвало да се съгласят.

Говорителката на местното племе харифуна Синтия Елис-Топси сподели пред принца, че Хари е посетил Белиз през 2012 г. „Казах на Уилям, че когато принц Хари беше в Белиз, той танцуваше и не трябваше да го увещаваме“, казва тя. Според нея, когато чул за брат си, Уилям се засмял и казал: „Хари не се интересува как изглежда отстрани“.

От 19 март принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън пътуват из страните от Карибите по повод 70-годишнината, откакто Елизабет II седна в кралския трон. В рамките на седем дни те планираха да посетят Белиз, Ямайка и Бахамите. Това е първото им пътуване в чужбина от началото на пандемията от COVID-19.

По-рано беше съобщено, че индианците са принудили принц Уилям да откаже посещение в резерват в Белиз. Местните жители излезли на протест с плакати, на които пишело „Принц Уилям, махай се от нашата земя“ и не позволили използването на футболното игрище за приземяване на вертолета с гостите от британския кралски двор. /БГНЕС