Принцовете Чарлз и Уилям са поели някои от задълженията на кралицата

Кралският редактор на „Дейли Мирър“ Ръсел Майърс смята, че принцовете Чарлз и Уилям вече са поели част от задълженията на британската кралица.

Според експерта, докато Елизабет II е била болна от COVID-19 и не се е показвала пред обществеността, нейният първороден син принц Чарлз и внукът принц Уилям са реагирали на текущите събития. По-специално Уилям беше първият, който коментира войната в Украйна. След това Чарлз направи подобно изявление и, според Майърс, думите му са били подбрани като за държавник. „За пореден път виждаме, че и Чарлз, и Уилям започват да играят ролята, която е била възложена на кралицата от много години“, коментира той.

В края на октомври 2021 г. лекарите препоръчаха на Елизабет II да си почине от публични мероприятия. Тя отмени посещението си в Северна Ирландия, пътуването си до конференцията на ООН за климата в Глазгоу и постъпи в болницата за преглед. През февруари 2022 г. кралицата бе заразена с COVID-19.

Принц Чарлз е най-големият син на Елизабет II и той ще наследи британския трон след нейната смърт. Освен него кралицата има още три деца: принцеса Ан, принц Едуард и принц Андрю, който се оттегли през 2019 г. заради обвинения в изнасилване на непълнолетни момичета. Втори по ред в линията за наследяване на британския трон е синът на Чарлз принц Уилям. По-малкият му брат принц Хари се оттегли като старши член на кралското семейство през 2020 г. и се премести в САЩ. /БГНЕС