Принц Уилям се връща на работа след операцията на съпругата си

Британският принц Уилям ще се върне на кралския пост тази седмица, след като си взе отпуск след коремната операция на съпругата си, съобщиха от двореца Кенсингтън, предаде АФП.


41-годишният Уилям, най-големият син на крал Чарлз III и престолонаследник, отложи публичните си ангажименти, за да се грижи за съпругата си Катрин, принцеса на Уелс, и трите им деца, след като тя беше приета в болница на 16 януари.

Уилям ще проведе инвеститура в замъка Уиндзор и ще присъства на годишната гала вечер за набиране на средства на Лондонската въздушна линейка в центъра на Лондон, съобщиха от двореца.

Британското кралско семейство преживя двоен здравословен проблем през януари, когато беше обявено, че Чарлз ще се лекува от уголемена простата, а принцесата на Уелс се възстановява от коремна операция.

Кралят напусна болницата на 29 януари, три дни след операцията си и само няколко часа след като дворецът Кенсингтън съобщи, че 42-годишната принцеса също е напуснала клиниката след претърпяна операция.

Тяхното отсъствие създаде недостиг на персонал в отслабналата монархия, като 76-годишната кралица Камила беше най-известното публично лице на монархията по време на отсъствието на съпруга си.

Според съобщения в медиите възстановяването на Чарлз може да продължи до края на февруари, докато Кейт се очаква да бъде извън строя поне до 31 март, съобщиха от офиса ѝ в двореца Кенсингтън.

Кралят получи похвали за това, че е бил открит за състоянието си. Не бяха посочени причините за постъпването на Кейт в болница, въпреки че официални лица заявиха, че то не е свързано с рак. /БГНЕС