Принцесата на Уелс в болница след операция

Кейт, принцесата на Уелс, ще остане до две седмици в болница след операция на корема, съобщиха от офиса на британската кралска особа, предаде АФП.


"Операцията беше успешна и се очаква тя да остане в болницата 10-14 дни, преди да се върне у дома, за да продължи възстановяването си", заявиха от двореца Кенсингтън.

42-годишната съпруга на Уилям, принц на Уелс, наследник на британския трон, е била приета в частна клиника в централен Лондон на 16 януари.

Въз основа на настоящите медицински съвети е малко вероятно тя да се върне към обществените задължения преди Великден.

Принцесата е един от най-популярните и снимани членове на кралското семейство.

Тя често е виждана заедно с 41-годишния Уилям, от когото има три малки деца, но все по-често предприема солови публични ангажименти.

Дворецът Кенсингтън добави: „Принцесата на Уелс оценява интереса, който това изявление ще предизвика. Тя се надява, че обществеността ще разбере нейното желание да поддържа колкото се може повече нормалност за децата си; и желанието ѝ личната ѝ медицинска информация да остане поверителна."

Дворецът Кенсингтън ще предоставя актуална информация за напредъка на Нейно кралско височество само когато има важна нова информация за споделяне. Принцесата на Уелс иска да се извини на всички засегнати за това, че трябва да отложи предстоящите си ангажименти. Тя очаква с нетърпение да възстанови колкото се може по-скоро", се допълва в съобщението. /БГНЕС