Привърженици на Манчестър Юнайтед нападнаха дома на Ед Уудуърд

В социалните мрежи се появи видео от нападението, което бе придружено с надпис „Уудуърд трябва да умре". На него се вижда как група хора хвърлят горящи факли над стената около къщата, която се намира в Чешър. Полицията е започнала проверка по случая, а от клуба потвърдиха за инцидента.

Научихме за инцидент край дома на наш служител. Вече си сътрудничим с полицията в Манчестър за изясняване на случая. Всеки, който бъде признат за виновен в извършване на углавно престъпление или разрушаване на чуждо имущество, ще получи доживотна забрана от клуба. Едно е феновете да изразяват мнение, а съвсем друго да рушат чужда собственост и да заплашват със смърт. За това няма никакво оправдание", пишат от Юнайтед.

Според британските медии нито самият Уудуърд, нито съпругата или двете му деца са били в имота. 48-годишният директор е сочен сред феновете за един от главните виновници за слабото представяне на „Червените дяволи" през последните години, откакто сър Алкес Фъргюсън се оттегли. Манчестър Юнайтед се намира на пета позиция във Висшата лига с 33 точки. /БГНЕС