Привържениците на Левски: Има намеса на държавата в управлението на клуба

Ние сме привърженици на Левски, а не лобисти на Националната лотария, това заяви председателят на НКП на Левски Степан Хиндлиян. Той допълни, че от Тодор Батков насам „сините" са се превърнали в заложник на тежки бизнес интереси. Припомняме, че в края на миналата седмица феновете на Левски се срещнаха със собственика Васил Божков, който ги помоли да поискат среща с премиера Бойко Борисов заради бъдещето на клуба. Хиндлиян изрази и позицията на запалянковците по казуса с предложението за национализиране на лотарията, която е основният спонсор на Левски.

„Искаме среща с Борисов не защото г-н Божков ни е посъветвал, а водени от идеята, че в последните години има намеса на държавата в управлението на Левски. Най-вече от това как се предава собствеността на клуба", заяви Хиндлиян в предаването Тази сутрин по bTV.

„Ако тези 50 милиона лева, които визира министър Кралев, ще оправят спорта, въпросът е защо не се одържавява бизнесът на собственика на Литекс, който играе в София, или на Лудогорец г-н Домусчиев. От тези 50 милиона може да стане един стадион „Българска армия" например. Не би било лицеприятна гледка, ако хиляди фенове на Левски излязат да протестират по улиците", каза още Хиндлиян. /БГНЕС