„Мъжете трябва да ядат разнообразни храни, богати на пробиотици, за да забавят процеса на стареене“, каза специалистката по чревно здраве Кара Ландау. Тя препоръчва да ядете аспержи по-често и под всякаква форма: печени, пържени или на пара. Те са богати на пробиотици, които насърчават растежа на полезни бактерии в червата.
Диетоложката Джанет Коулман обясни, че с напредването на възрастта тялото произвежда все по-малко есенциални мастни киселини за здравето на кожата, така че след 50-годишна възраст е особено важно да избираме храни с високо съдържание на омега-3. Тя предлага да се яде риба по-често. Според нея сьомгата, атлантическата скумрия, треската, херингата и рибата тон сред най-полезните видове риба.
Специалистката Мариса Мешулам нарече консумацията на зелени зеленчуци един от най-добрите начини за забавяне на стареенето. Спанакът, къдравото зеле и руколата са богати на витамин К, който има противовъзпалително действие върху организма. Може да бъде полезен при заболявания, свързани с възрастта, като сърдечно-съдови заболявания, остеоартрит и остеопороза.