Проблем в слабините принуди Мъри да откаже двуседмичните си тренировки в Маями

Анди Мъри е бил принуден да откаже традиционната си двуседмична тренировъчна програма в Маями поради травма на слабините.

Мъри е измъчван от проблем в бедрото, но след две седмици планува да пътува до Мелбърн, където ще започне подготовка за Откритото на Австралия.

32-годишният тенисист изпитва неразположение в проблемната област, която го „оставила без възможност да тренира на корта“, според ексклузивна публикация от Стюарт Фрейзър в The Times. Мъри „първоначално си мислел, че става въпрос за незначителен проблем, който лесно би превъзмогнал“, но не се е възстановил още напълно от контузията и „е взел решение заедно с треньорския си щаб да отложи пътуването до Маями“. Трикратният шампион в турнирите от Шлема трябваше да пътува за крайбрежния град в четвъртък, за да проведе традиционния си тренировъчен лагер преди старта на новия сезон. Припомняме, че британецът получи натъртване на тазовата кост по време на Купа Дейвис, където Великобритания стигна до полуфиналите в дебютното издание на новия формат на надпреварата през ноември в Мадрид. Проблемът в таза доведе до включването му в само една среща на сингъл в съревнованието. Шотландецът в момента заема 126-а позиция в световната ранглиста, и според доклада, „се надява да получи „уайлд кард“ за основната схема, вместо да играе квалификации“, след като подаде вече заявка за участие на Аустрелиън Оупън. Според информациите се очаква той да пътува до Австралия на 27 декември преди откриващия турнир от Шлема за сезона в Мелбърн, който стартира на 20 януари. /БГНЕС