Продължава разследването на стрелбата, задържан е футболистът Георги Йомов

Продължава разследването на инцидента на бензиностанция на Околовръстното шосе в столицата, при който двама души бяха простреляни, предаде репортер на БГНЕС.

Сигналът от спешните медици бе получен в 22.25 часа в понеделник.

Според първоначалнатa информация, до престрелката се стигнало след спречкване между две групи. Изяснява се дали спорещите са се познавали от преди или инцидентът е възникнал на самата бензиностанция.

БНР информира тази сутринта, че във връзка със снощния инцидент от полицията за разпит е задържан футболистът на ЦСКА Георги Йомов.

Полицията продължава да издира стрелялите по мъжете. Претърсени са няколко адреса, иззети са записи от камери.

От МВР потвърдиха официално пред "Хоризонт", че по случая има задържан. По информация на близки до разследването полицията в София издирва бащата и брата на футболиста.

Снощи, пред сайта на спортния клуб Йомов обяви, ще няма нищо общо със случая, както и че е дал на брат си своята кола, която е била в района на бензиностанцията.

Простреляните са на 36 и на 26 години, като по първоначална информация единият от мъжете е от София, а другият е от Петрич. Двамата са откарани във Военномедицинска академия, като единият от тях е с по-сериозни наранявания. /БГНЕС