"Продължаваме промяната" се учреди като партия

"Продължаваме промяната" се учредява като партия тази вечер в Пловдив, предаде репортер на БГНЕС.

Съпредседатели са министър-председателят Кирил Петков и вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев. Структурата ще е изградена от Национален съвет, Изпълнителен съвет и Общо събрание. Двамата съпредседатели няма да имат заместници. В Международния панаир в Пловдив присъства голяма част от кабинета "Петков".

Това, което научихме много бързо е, че сами не можем. Колкото повече съмишленици, толкова повече промяната се случва. Ще си тръгнем по-бедни, отколкото сме влезли в политиката, каза в откриващото си слово Кирил Петков.

Всичко започна с един разговор, който имахме с Кирил, как може да сме една нормална държава. Всичко, което имаме не го използваме, не го използваме, защото една малка група е присвоила властта и я използва за свои цели. Имаше някои индустрии, които се бяхме капсулирали. Тази политика изгони 800 хиляди от страната за последните 10 години. Тази политика искахме да променим, заяви Асен Василев пред съмишлениците си в залата, очертавайки скока от служебния кабинет в реалната политика.

От 7 човека станахме един автобус хора. Сега сме около 1000 в тази зала. Всеки един от нас е оставил тук един по-добър живот. Ако ние не оправим страната, няма на кого да я оставим. Започнахме да чистим и виждаме мръсотия навсякъде. Чистенето не е хубава работа, изисква много кураж и време. Основаваме ПП. Философията ни е да подредим държавата, да я изчистим и да си живеем в държавата, заяви още Василев.

Първите 100 дни не знаеш къде си и какво да правиш. Нормално е да направиш много грешки. Понеже сме в политиката и политиката е мръсно действие и една книжка на Макиавели от 14 век. Четейки тази книга леко ти се повръща. Има някои хора, които правят точно обратното, предпочитат любовта и честността. Вярвам, че когато не използваме правилата на Макиавели, имаме късмет, каза от своя страна Кирил Петков. /БГНЕС