Продължението на "Sonic" с рекордни печалби през уикенда

Приключенският екшън "Sonic the Hedgehog 2" на Paramount събра приблизително 71 млн. долара в Северна Америка този уикенд, което е добър знак за Холивуд, че семействата се завръщат към гледането на филми в зала, съобщиха от Exhibitor Relations.

"Това е изключителен старт", особено за продължение на филм, базиран на видео, каза Дейвид А. Грос от Franchise Entertainment Research.

Оригиналният филм " Sonic", базиран на популярната игра на Sega, в която участва светкавично бърз таралеж, отбеляза премиера от 58 млн. долара в началото на 2020 г. по времето, когато Covid-19 едва започваше да се регистрира като заплаха.

Най-новата хибридна продукция включва Джим Кери в жива роля, а Бен Шварц (Соник), Идрис Елба (Кнукълс) и Колин О'Шонеси (Тайлс) озвучават анимационните герои.

Лидерът в боксофиса от миналия уикенд - вампирският филм на Sony "Морбиус", се класира на много далечно второ място този уикенд, като събра 10,2 млн. долара, което е рязък спад спрямо 39,1 млн. долара от миналия уикенд. Джаред Лето е в ролята на нобилшст, превърнал се в кръвопиец, в адаптацията по комиксите на Marvel.

На трето място е друг филм на Paramount, екшън романтиката "Изгубеният град", с 9,2 млн. долара. Сандра Бълок играе писателка на любовни романи, отвлечена от извратен магнат (Даниел Радклиф), който иска тя да му помогне да открие заровен артефакт на отдалечен остров, застрашен от вулкани./БГНЕС, АФП