Продължава масовата ваксинация в ДКЦ-тата

Продължава масовото ваксиниране. Днес то започна с известно закъснение в столичното 11-то ДКЦ. Причината – доставката на спринцовките и ваксините се забави. Това видя БГНЕС, който посети поликлиниката. Ваксинирането се извършва само в един кабинет, а чакащите към 8.30 часа сутринта бяха около 30 души.

Пред кабинета в поликлиниката чака 72-годишният Илия Йолов, който вярва в науката и без страх ще се ваксинира.

„Не знам с коя ваксина ще ни ваксинират. За нас няма значение каква ще бъде ваксината. Дошли сме тук да се ваксинираме. Спокоен съм. Знам, че ваксините действат добре на повечето хора. Рядко има хора, които имат някакви проблеми след ваксинирането”, коментира мъжът.

Според него организацията по ваксинирането може да се подобри.

„В момента има само един денонощен кабинет. Снощи отидох в 19:30 часа имаше около 30 души, отидох в 22:30 часа – станаха 100. Един такъв кабинет е малко за една столица като нашата. Иначе на 28 места в София ваксинират. Да се разшири нощният прием”, препоръча Йолов.

Управителят на 11-то ДКЦ Татяна Евтимова каза в отговор на въпрос на БГНЕС, че при необходимост имат готовност да удължат работното време на кабинета, както и да отворят втори.

„За момента всичко протича по план. Ние вчера отворихме. Кабинетът е отворен от 08-14 часа. Масовото ваксиниране е с „АстраЗенека”, заяви тя.

Евтимова каза, че са въвели записване, за да не се допуска струпване на хора.

„Въведохме начин да записваме предварително часове. Това ще улесни както пациентите, така и нас. Записването става на регистратура, на място или по телефона“, обясни управителят на здравното заведение.

В лечебното заведение днес се ваксинираха и служители на район „Слатина“. /БГНЕС