Продължение на „Матрицата” със старите герои

„Уорнър Брадърс“ съобщи, че ще снима продължение на „Матрицата” със старите звезди от предишните епизоди.

Филмовото студио обяви заснемането на четвъртата част от филма "Матрицата", главните роли в който отново ще са Киану Рийвс и Кери-Ан Мос, съобщава „Варайъти“, позовавайки се на председателя на „Уорнър Брадърс“ Тоби Емерих.

Режисьор и сценарист на четвъртата „Матрица“ ще бъде Лана Вачовски. Александър Хемон и Дейвид Мичъл също са допринесли за сценария.

"Много се радваме да се върнем в" Матрицата "с Лана. Тя е истински визионер, изключителен и оригинален филмов режисьор. Щастливи сме, че ще бъде сценарист, режисьор и продуцент на нова част от вселената на Матрицата", каза Емерих.

Според източници филмът ще започне да се снима в началото на 2020 година.

"Много от идеите за нашата реалност, които ние и Лили отворихме преди 20 години, са още по-важни днес. Много се радвам, че върна тези герои в живота си и съм благодарен за поредния шанс да работя с прекрасните си приятели", каза Вачовски.

Предишните три филма от поредицата „Матрицата” са събрали над 1,6 милиарда долара печалби по целия свят. И трите филма са написани и режисирани от Лана Вачовски и сестра й Лили, а Киану Рийвс изигра главната роля в тях. /БГНЕС