Продават на търг родната къща на Джордж Харисън

Къщата в предградие на Ливърпул, в която е преминало детството на водещия китарист на „Бийтълс“ Джордж Харисън (1943-2001), отива на търг, показва каталог на аукционната къща Omega Auctions.

Прогнозната стойност на имота, разположен на Ъптън Стрийт 24, варира от 160 до 200 хиляди паунда. Семейство Харисън се премества в тази къща през 1950 г., когато Джордж е на шест години. Тук той живее до 1962 г., като сменя жилището си една година преди издаването на първата плоча на групата през 1963 година.

Според Omega Auctions къщата, разположена на около 14 км. от центъра на града, има три спални, баня, тоалетна, кухня, комбинирана с трапезария и малка градина в задния двор. Сградата е реновирана, но, както гласи информацията в каталога на търга, тя съдържа оригинални неща от времето, когато в нея е живял бъдещият китарист на една от най-известните музикални групи на планетата. По-специално става дума за обзавеждането в банята, няколко врати и кухненски шкаф.

Като цяло почти 400 лота ще бъдат предложени на търга, посветен на „Бийтълс“. Забележителна сред тях е поредица от интервюта с бившия вокалист Джон Ленън и съпругата му Йоко Оно, записани през 1969 г. и началото на 1970 г. от канадския журналист на свободна практика Кен Зейлиг. Те са с продължителност 91 минути и обхващат широк спектър от теми - от любовта на Ленън и Оно до пацифизма на музиканта и създаването на песните от албума Abbey Road (1969). /ТАСС