Тя отбелязва, че здравословните полиненаситени мастни киселини, които се съдържат в растителните масла, морските риби, пшеницата, ядките и авокадото, са необходими, за да се поддържа оптимално ниво на тестостерон в организма. Освен това в менюто са необходими цинк и селен - те могат да се набавят от чесън, зърнени храни, банани, зеле, морски дарове и джинджифил. В същото време т. нар. фастфуд, простите въглехидрати и алкохолът, точно обратното, влияят негативно върху синтеза на мъжки хормони. „Трябва да се знае, че ежедневната консумация на храни, богати на фибри, витамини и минерали е от съществено значение за поддържането на здравето и е превенцията на заболявания на стомашно-чревния тракт, сърдечно-съдовата и урогениталната системи“, заключава Макуха. /РИА Новости